10 surah Terakhir dalam Al-Quran


Mari kita membaca 10 surah terakhir dalam Al-Quran sebagai rutin harian dalam kehidupan ini. Biarlah mulut kita sentiasa membaca ayat-ayat suci Allah SWT sambil bekerja daripada membuang masa dengan pertuturan yang tidak manfaat. 


Banyak kelebihan dan khasiatnya. Biarlah Allah SWT melindungi dari perkara-perkara yang melemahkan iman kita. Amalan yang baik lagi dirahmatiNya akan memberi kejayaan dalam hidup ini. Semuga dengan membacanya, kita akan mendapat ketenangan dan kedamaian. Membaca bukan untuk mendapat khasiatnya sahaja, tetapi tujuan kita membaca supaya mendapat kerahmatanNya. Semua ayat-ayat suci Al-Quran mempunyai kelebihan yang Allah SWT kurniakan.Dari Abdullah bin 'Amr R.A., Rasulullah S.A.W. bersabda, "Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat."Wasallam. Jazakallah khairan.

No comments:

Post a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

Belog JM Follow 613