Doa Daripada Seorang Anak Mengangkat Darjat Kedua Ibu Bapanya Dalam Syurga ~ #JMBELOG Doa Daripada Seorang Anak Mengangkat Darjat Kedua Ibu Bapanya Dalam Syurga - #JMBELOG

Doa Daripada Seorang Anak Mengangkat Darjat Kedua Ibu Bapanya Dalam Syurga

Doa Daripada Seorang Anak Mengangkat Darjat Kedua Ibu Bapanya Dalam Syurga.

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ الْقِنْطَارُ اثْنَا عَشَرَ أَلْفَ أُوقِيَّةٍ كُلُّ أُوقِيَّةٍ خَيْرٌ مِمَّا بَيْنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِنَّ الرَّجُلَ لَتُرْفَعُ دَرَجَتُهُ فِي الْجَنَّةِ فَيَقُولُ أَنَّى هَذَا فَيُقَالُ بِاسْتِغْفَارِ وَلَدِكَ لَك.


Maksud hadiS :

Daripada Abu Hurairah daripada Nabi S.A.W, bersabda: "Satu Qintor adalah dua belas ribu uqiyah dan setiap satu uqiyah lebih baik daripada apa yang ada di antara langit dan bumi."
Rasulullah S.A.W juga bersabda: "Sesungguhnya seseorang akan di angkat darjatnya di syurga, lalu seseorang  bertanya, 'Bagaimana ini boleh terjadi? ' maka baginda menjawab, 'Kerana anakmu telah memohonkan ampun untukmu'
(Hadith riwayat Ibnu Majah : 3660)
#hebatdoauntukmakbapak
#jmbelog

0 komentar:

Post a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"