2017 | #JMBELOG

PENGAJARAN BAHAYA AIR KETUM

Posted by at July 26, 2017

PENGAJARAN BAHAYA AIR KETUM

Suatu hari dalam  perhimpunan mingguan sebuah sekolah seorang pengetua memberi nasihat tentang bahaya air ketum.
Pengetua membuat eksperimen ringkas dengan membawa sebotol air ketum dan sebotol air mineral biasa.

Pengetua memasukkan seekor cacing ke dalam air mineral biasa dan diperhatikan muridnya.

Pengetua: Apa yang dapat kamu lihat?
Murid: Cacing bergerak dan masih hidup.
Pengetua: Bagussss

Kemudian tuan pengetua memasukkan seekor lagi cacing ke dalam air ketum.

Pengetua: Apa yang dapat kamu perhatikan?
Murid: Cacing tidak bergerak dan mati.
Pengetua: Greatttttt

Pengetua: Apakah kesimpulan dari eksperimen ini?
Murid: *Kita sentiasa kena minum air ketum supaya cacing dalam perut mampussss*
Pengetua: 😡🤢😡🤢😡🤢

#whatsapp
#jmbelog

SENARAI PESERTA DAN PEMENANG MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #4

Posted by at July 26, 2017
SENARAI PESERTA DAN PEMENANG MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #4

ALHAMDULILLAH


SENARAI PESERTA





5. MRS PIP





JM GUNA BANTUAN RANDOM.ORG UNTUK PILIH PEMENANG.

DAN 

PEMENANGNYA ADALAH


INN SHAA ALLAH, ADA REZEKI JM BUAT GA LAGI...


JOM FOLLOW INSTAGRAM

Posted by at July 26, 2017
JOM FOLLOW INSTAGRAM

SEMALAM (26 JULAI 2017) JM ADA UPDATE FACEBOOK MENGENAI SIAPA ADA INSTRAGRAM ?

RAMAI JUGA YANG KOMEN INSTAGRAM ID MASING-MASING. 

TERIMA KASIH

DI BAWAH SENARAI INSTAGRAM SAHABAT JM






















ALHAMDULILLAH

JM DAH FOLLOW SEMUANYA

JOM FOLLOW MEREKA

(@_-)

MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #4 - TAMAT

Posted by at July 26, 2017
MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #4

Assalamualaikum

Salam sejahtera

Mini giveaway menjelma lagi

Mudah saja nak join

Tidak perlu buat entri

Hanya follow di sini (pada yang sudi, tiada paksaan)

Komen jujur ikhlas dari hati (positif negatif JM terima) tentang blog JM di ruang komen.

Terlupa pula JM, tinggalkan url blog anda di ruang komen ya.

Terima kasih...


Tamat : 26 Julai 2017 @ 1500 / 3 petang ini

(@_-)
#JMBELOG

Blog Archive

Posted by at July 25, 2017
Blog Archive

Blog Archive

Just info, memudahkan sahabat mencari senarai cerita di blog JM.

Just klik kat perkataan details di bawah Reading List / Bloglist muncullah Blog Archive JM

Ada yang tercari-cari tak ?

Happy blogging (@_-)



NEW BLOGLIST BY NIEZA (5OGOS2017)

Posted by at July 25, 2017
NEW BLOGLIST BY NIEZA / KLIK SINI UNTUK JOIN

Peganglah sahabat itu baik-baik

Posted by at July 25, 2017

Peganglah sahabat itu baik-baik

Ketahuilah orang yang paling sering memberi nasihat kepada kamu,
Itulah orang yang paling mencintai kamu
Terkadang kita rasa sakit dan meluat bila ditegur sedang ia baik untuk kita
Jika ada sahabat yang selalu menasihati kita,
Itu sebenarnya sahabat yang baik,
Peganglah sahabat itu baik-baik

GIVEAWAY TUDUNG PRELOVED HALFMOON BY HAJRA CIKLAPUNYABELOG.BLOGSPOT.MY. (16OGOS2017)

Posted by at July 25, 2017
Syarat-syarat penyertaan seperti berikut;

  1. Follow blog ni pada yang belum follow di SINI. Nanti cikla akan followback. 
  2. Follow g+ di SINI
  3. Follow Twitter di SINI
  4. Follow Instagram di SINI
  5. Like Facebook page di SINI
  6. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Giveaway Tudung Preloved Halfmoon by Hajraciklapunyabelog.blogspot.my.' Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen ini.
  7. Share kan link penyertaan korang ke laman sosial korang ye (Facebook, Twitter, Google+, Instagram). Kalau korang takde salah satu laman sosial tu inform ye sebab cikla akan check tau. So, be honest! 
  8. Siap.

Senang je kan. So, giveaway bermula dari 16 Julai 2017 hingga 16 Ogos 2017 (pukul 8 malam). Lama kan, sebulan tu. So, memang sempat sangat kalau korang nak join. Pemenang akan diumumkan secepat mungkin dari tarikh giveaway tamat.

Cikla akan pilih 2 orang pemenang melalui khidmat random.org. Pemenang yang terpilih akan yang akan menerima  tudung halfmoon by Hajra setiap seorang.

Andai kata penyertaannya ramai, Insha Allah cikla akan tambah hadiah. Tapi, tak semestinya tudung halfmoon jugak tau. Mungkin tudung jugak atau benda lain. Korang clear kan?

Apa lagi, peminat halfmoon meh join. Yang lain pun sangat dialu-alukan untuk join sama. Lagi ramai lagi bagus. Lagipun, bukan susah pun syaratnya kan.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahimcikla mulakan giveaway niHope giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang semua. So, selamat bergiveaway korang.

Terima kasih and good luck!! ❤️❤️❤️


Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul (15OGOS2017)

Posted by at July 25, 2017

Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul / klik sini untuk join

Syarat-syaratnya mudah sahaja :
1. Follow Blog Sii Nurul dan Diary Nie's Gallery 
2. Like FbPage Sii Nurul
3. Buat entry yang bertajuk "Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul"
4. Letak gambar banner kat atas dalam entry post korang dan backlink ke entry post ini
5. Tinggalkan URL entry post korang kat ruang komen ini

Giveaway ini berlangsung bermula 25 Julai - 15 Ogos 2017. Dan senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa. Pemenang akan diumumkan pada 20 Ogos 2017 (Ahad),Insya'Allah.

3 ORANG PEMENANG AKAN DIPILIH melalui RANDOM.ORG.
Penenang bertuah akan menerima hadiah Coklat Ferrero rocher, Cadbury & Hersheys


Kami berharap agar giveaway ini mendapat sambutan ramai. 
Good luck guys!

Inilah penyebab jam tangan menjadi mahal

Posted by at July 24, 2017
Inilah penyebab jam tangan menjadi mahal. Cara pembuatannya yang rumit untuk menghasilkan sesuatu yang berkualiti.

Lihat video di bawah.

RahsIa Disebalik Gaya Duduk Yang Anda Amalkan

Posted by at July 24, 2017
Mungkin Anda Belum Tahu! Inilah Rahsia Disebalik Gaya Duduk Yang Anda Amalkan

RahsIa Disebalik Gaya Duduk Yang Anda Amalkan / Sememangnya kita amat ingin mengetahui personaliti seseorang tanpa perlu bertanya kepada mereka kerana dari sini dapat membuktikan bahawa penilaian dan mentaliti kita terhadap sesuatu perkara itu adalah tepat. 

Rumusan personaliti seseorang berdasarkan gaya duduk seseorang ini bukanlah satu perkara yang 100 peratus benar, namun berdasarkan soal-selidik yang dilakukan oleh pakar psykologi, membuktikan bahawa kebarangkalian yang besar inilah sifat-sifat mereka berdasarkan statistik diperolehi. 

Posisi A 
Seorang yang mudah berkomunikasi, mesra dan memiliki karakter yang menarik, kreatif dan kebudak-budakan. Tetapi mereka juga seorang yang suka lepas tangan dalam masalah, sering melibatkan orang lain dengan masalah yang mereka hadapi. Tidak berfikir sebelum bercakap. 

Posisi B 
Seorang yang sentiasa penuh dengan idea yang bagus dan fresh. Mudah diterima oleh orang sekeliling dan tidak suka membazir masa dengan perkara yang negatif. Namun, mereka adakalanya terlalu dihormati atau overrated. 


Posisi C 
Seorang yang sukakan keselesaan, tidak terburu-buru dalam membuat keputusan dan sentiasa berfikir panjang dalam melakukan sesuatu. Namun, hidup mereka agak tidak teratur tapi masih mampu menguruskannya dengan cara mereka sendiri. Mereka sukar memberi tumpuan kerana sering mengembara jauh dalam fikiran sendiri. 

Posisi D 
Seorang yang menepati masa, pintar dan tenang. Tidak suka cari gaduh dengan orang lain, dan jarang menunjukkan emosi sebenar mereka terhadap umum. Golongan ini tidak suka bila ada orang lain bercakap tentang mereka lebih-lebih tentang perkar yang buruk. 

Posisi E 
Seorang yang tidak tergesa-gesa dan sentiasa berfikiran positif terhadap sesuatu perkara. Seorang yang tidak mudah putus asa dalam mencapai matlamat. Adakalanya agak degil. Sering dilihat sebagai seorang yang menjaga penampilan diri, namun sebenarnya kurang keyakinan diri. 

Itulah sedikit sebanyak rumusan tentang sifat-sifat seseorang berdasarkan cara duduk mereka. Jadi adakah anda puas hati dengan cara duduk anda? - MyViralHub

Kuih Cek Mek Molek Kelantan

Posted by at July 24, 2017
Image may contain: food

 Kuih Cek Mek Molek Kelantan
Bahan bahan
Ubi keledek oren
Tepung gandum
Sedikit gula

Cara cara:
Rebus ubi sampai empuk. Lenyekkan.

Ubi yang telah dilenyek diuli dan digaul bersama tepung gandum. Agak agak lah kelembutan adunannya. Kalau terlebih gandum, adunan menjadi keras.
Bentukkan kuih cek mek molek. Masukkan sesudu gula dan dibentuk membujur.
Goreng dalam minyak panas yang banyak dengan api perlahan agar gula hancur menjadi air gula semasa digoreng.
Angkat bila kekuningan. Awas gula panas, jadi berhati hati jika makan kuih cek mek molek semasa panas panas.
kredit video : ig masak with passion
like & share 

Kamu – Najwa Latif

Posted by at July 24, 2017
Lirik Lagu Najwa Latif Kamu

Kamu – Najwa Latif

Di Sudut itu aku terlihat kamu
Kau Diam membisu dan buntu
Titis Air mata membasahi pipimu
Ku Tahu kau cuba terbaik kau mampu

Dan Getarannya sama
Harungi semua

Sayang jangan lah kau bimbang sayang
Sayang ku akan ada untukmu sayang
Sayang percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Ku Tahu kau masih terus mencuba
Kau Mahu semua sempurna
Kau Bilang dunia tak adil pada kita
Tapi Syaang bagiku kau sempurna

Dan Getarannya sama
Harungi semua

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua kan ok

AKU CUMA INSAN BIASA

Posted by at July 24, 2017

AKU CUMA INSAN BIASA

ENGKAU YANG KU KENAL
INSAN YANG BAIK
SELALU ADA DENGANKU
SELALU DI SAMPING KU

DI SETIAP WAKTU KU
SETIAP HEMBUSAN NAFAS
TAK PERNAH TINGGALKANKU
SETIA BERSAMA KU

AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU MENYAKITMU
AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU KECEWAKANMU

MAAFKAN LAH AKU
MAAFKAN LAH AKU
KU PINTA MAAF DARI MU
ATAS KELEMAHANKU
KU PINTA MAAF DARI MU
ATAS KESILAPANKU

AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU MENYAKITMU
AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU KECEWAKANMU
MAAFKAN LAH AKU
MAAFKAN LAH AKU
KU PINTA MAAF DARI MU
ATAS KELEMAHANKU

Doa ku untuk keluarga, adik-beradikku dan sahabatku di penghujung Syawal

Posted by at July 23, 2017

Doa ku untuk keluarga, adik-beradikku dan sahabatku di penghujung Syawal

Bismillahir Rahmannir Rahim.
Ya Allah Ya Robbul Alamin.

1. Ya Allah jika di saat ini, ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang sakit, sembuhkanlah dia.  آمِيّنْ

2. Ya Allah jika di saat ini ada  keluarga, adik beradik dan sahabatku yang bermasalah, berilah jalan keluar untuk dia.  آمِيّنْ

3. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang kesempitan rezeki, kau lapangkanlah rezekinya. آمِيّنْ

4. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang bermasalah di antara satu sama lain damaikanlah mereka.  آمِيّنْ

5. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang sesat duniawi, kurniakan Nur kepada dia.  آمِيّنْ
 
6. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabat ku yang lalai, kurniakanlah hidayah Mu kepada dia.  آمِيّنْ

7. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang bersedih hati, kembalikanlah keceriaan di wajahnya.  آمِيّنْ

8. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabat ku yang berada di persimpangan jalan yang  berliku, tunjukkanlah jalan yg diredhai oleh Mu.

Berikanlah kami semua kesempatan untuk berjumpa kembali di Syawal tahun hadapan. Maaf Zahir Batin..0-0

آمِيّنْ  آمِيّنْ  آمِيّنْ  يَا رَبَّ العَـــالَمِيْن

Saya Minta Maaf

Posted by at July 23, 2017

Saya Minta Maaf

Dengan menyebut nama-Mu Ya Allah,
aku dihidupkan dan aku dimatikan



TAMAN RASYIDAH UTAMA - WINGS

Posted by at July 23, 2017

TAMAN RASYIDAH UTAMA - WINGS 

Pertama kali kau ku cinta
Pertama kali ku di luka
Kini aku menjadi tanda
Sebuah kubur cinta

Ku berjalan di dalam hujan
Mencari api yang terpadam
Namun sudah sekian lama
Hanyalah gelap gelita

Sebagai satu kenangan
Ku ciptakan satu taman
Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta

Ku berpijak nyata di sini
Tak tercapai bintang di langit
Ku siramkan airmata
Pada darah cinta
Sebagai hiasan taman ini

Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta
Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta

Biarkanlah aku di sini
Menjadi nisan cinta ini
Izikanlah aku mengenang
Dirimu oh! Sayang

Rashidah.. utama..

GA : Jom Menang Barangan Lazada Bernilai RM20 by S.K. (31OGOS2017)

Posted by at July 23, 2017
GA : Jom Menang Barangan Lazada Bernilai RM20 by S.K. / klik sini untuk join

Taobao


Keputusan Liga Super 22 Julai 2017

Posted by at July 22, 2017

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017. Saingan semakin ke penghujung dengan dengan hari ini memasuki perlawanan ke 17 untuk setiap pasukan. Persaingan kedudukan teratas nampaknya juga sengit namun JDT agak selesa dengan jurang mata yang besar.

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017

Namun saingan kedudukan top 4 jelas menarik dengan persaingan membabitkan Pahang, Kedah, Perak, Selangor dan Felda United.

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017

Stadium Negeri
Sarawak [ 0 ] [ 1 ] PKNS FC

Stadium Darul Makmur
Pahang [ 2 ] [ 0 ] Melaka United

Stadium Batu Kawan
Pulau Pinang [ 0 ] [ 2 ] Kedah

Stadium Shah Alam
Perak [ 1 ] [ 0 ] Felda United

Stadium MP Selayang
Selangor [ 1 ] [ 0 ] Kelantan

Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah
T-Team [ 1 ] [ 6 ] JDT

Kredit : InfoSemasa

Pertama Kali Di Aidilfitri - Syafa Wany

Posted by at July 22, 2017

Pertama Kali Di Aidilfitri - Syafa Wany

PERTAMA KALI DIKEHENINGAN PAGI
TERASA SEPI TERDENGAR SUARA TAKBIR

PERTAMA KALI AKU MERASA SUNYI
AYAH DAN IBU TIADA DI SISI

LEBARAN TIBA DENGAN AIR MATA
INGIN KU MEMOHON RESTU AYAH IBU

MAAFKAN DAKU SEGALA TINGKAHKU
TERHADAP DIRIMU SEMENJAK DAHULU

AYAH IBU INGINKU BERSAMAMU
AGAR DIAMPUN SEGALA DOSA-DOSAKU

AIDILFITRI HARI YANG MULIA
HARI YANG BAHAGIA RAIKAN BERSAMA

TAPI AKU JAUH DIRANTAUAN
KU HANYA BERDOA SEMOGA BAHAGIA

AYAH IBU INGINKU BERSAMAMU
AGAR DIAMPUN SEGALA DOSA-DOSAKU
AKU UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA


JM pemenang 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2'

Posted by at July 22, 2017
JM pemenang 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2'

Alhamdulillah

Terima kasih Mrs pip


BLOGLIST JULAI - OGOS 2017


Tonton Online Lebuhraya Ke Neraka Full Movie

Posted by at July 22, 2017
JM baru berkesempatan nak tengok...

Best ke !?



SINOPSIS "Lebuhraya ke Neraka memaparkan kisah sekumpulan geng motor berkuasa tinggi yang diserang penyakit misteri secara tiba-tiba semasa berhenti di suatu kawasan untuk berehat. Bob (Awie) yang mengetuai konvoi itu tidak mengalami sebarang penyakit misteri seperti rakan-rakannya yang lain. Ketika Bob sedang mencari bantuan, dia telah terserempak dengan seorang lelaki misteri bernama Tyson (Khir Rahman) yang bersetuju untuk menolongnya. Akan tetapi Bob harus membuat keputusan sama ada dia mahu menyelamatkan rakan-rakannya atau mempertaruhkan nyawa mereka sebagai balasan di atas pertolongan Tyson. Mampukah Bob menyelamatkan nyawa rakan-rakannya yang diancam Tyson?" - dramainfo


Tajuk: LEBUHRAYA KE NERAKA (2017)

Arahan: MAMAT KHALID
Genre: SERAM, KEROHANIAN
Terbitan: Grand Brilliance
Edaran: Primeworks Distribution
Pelakon: AWIE, KHIR RAHMAN, SHAHRIZAL JASZLE, MIERA LEYANA, DAZRIN KAMARUDIN, FATIN SYAHIRA, PEKIN IBRAHIM

"Kalau nak van jenazah pun boleh...." -- Tyson

LEBUHRAYA KE NERAKA bakal menggamatkan pawagam seluruh negara bermula 4 Mei 2017. Sebuah filem kerohanian arahan Mamat Khalid yang akan merangsang pemikiran serta mencetus keinsafan para penonton tentang kesediaan dalam menempuh kematian.

Diterajui Awie dan Khir Rahman, filem ini turut dibintangi oleh Shah Jaszle, Miera Leyana, Dazrin Kamarudin, Fatin Syahirah, serta penampilan khas oleh Pekin Ibrahim.


Jika benar kita dijenguk Malaikat Maut sebanyak 70 kali, sudah bersediakah kita untuk dijemput olehnya?

Tonton Online Lebuhraya Ke Neraka Full Movie

RM5.000.00 dari pada perayaan Hari Jadi Maxis

Posted by at July 22, 2017
Dari : +6282293211840
Sumber Whatsapp

CONGRATULATIONS!!!
kepada anda sekeluarga yang terpilih mendapat cabutan b”tuah dalam rangka hari ULANG TAHUN maxis center yg ke 27 tahun 2017!!!
pejabat maxis merayakan hari ulang tahun yg ke 27 tahun 2017 ad 7 number phonne yg terpilih berjaya,
mendapat  bantuan/cabutan b”tuah,praduan ini sudah di sah’kan pejabat mahkama/polis kerajaan malaysia!!!
SimCard anda tlah terpilih menang cabutan b'tuah di baris ke 3, RM5.000.00 dari pada perayaan Hari Jadi Maxis.
PIN CEK PEMENANG; 499123
sila salary; https://winnermaxis.wordpress.com
untuk info lanjut sila call officel 
contact us.  +6281354135123
name: MAT RASHAD BIN HAJI SANI
email: hotlink_sdh.bhd@yahoo.com.
Pemenang tak di kenakan pembayaran apapun
cara pertama nak  terimah.
pemenang boleh prgi officel pjabat maxis  center dan pemenang boleh kmi trimakan guna bank



Kuih Semperit Tradisional

Posted by at July 22, 2017
Kuih Semperit Tradisional


Kepada penggemar kuih semperit boleh lawati http://kuihsemperit.my/

Banyak pilihan di sini, untuk tempahan perayaan, kenduri, dan sebagainya.

Logo

PEMENANG MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #3

Posted by at July 22, 2017

ALHAMDULILLAH

TAMAT SUDAH GIVEAWAY SINGKAT INI (21 JULAI 2017 @ 2359 / 1159 MALAM)

TERIMA KASIH KEPADA ENAM SAHABAT YANG SUDI TERJAH BLOG JM

AIMAN SALLEH - 21JULY2017@1834

ABAM KIE - 21JULY2017@1907

KAMIL SALLEH - 21JULY2017@2254

MAMA EE - 21JULY2017@2348

PENABERKALA NUAR - 22JULY2017@0020

MRS PIP - 22JULY2017@0208

JM AMAT-AMAT HARGAI

SEIKHLAS HATI PEMENANGNYA ADALAH

AIMAN SALLEH - DONE

PEMENANG SILA WHATSAPP KE +60174872027

URL BLOG :
JENIS DAN NO TEL YANG INGIN DI TOPUP (RM5 setiap seorang)

TERIMA KASIH

(@_-)










MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #3

Posted by at July 21, 2017
MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #3

Mudah syaratnya

Tak perlu buat entri

Follow blog JM

Tinggalkan url blog anda di ruang komen berserta pendapat anda tentang blog JM...

Tamat : 21 Julai 2017 @ 2359hrs

(@_-)

Antara kartun kegemaran JM dulu-dulu

Posted by at July 21, 2017
Antara kartun kegemaran JM dulu-dulu

Kau Yang Satu - Indah Ruhaila (Ost. Kau Yang Satu)

Posted by at July 21, 2017

Kau Yang Satu - Indah Ruhaila (Ost. Kau Yang Satu)

Dulu kau bukan yang bersinar di mataku
Memandang wajahmu sekilas pun ku tak mahu
Kerna ku yakin bukan engkau yang ku perlu
Tapi itu dulu

Kini hanya kau yang bertakhta dalam jiwa
Sesaat hilangmu bagai gugurnya jantungku
Baru tersedar memang cinta yang ku perlu
Maafkan diriku

Berikan sedikit cintamu
Hembuskan nafas rindumu
Buat diriku yang kini terlalu rindu

Pasti ku jaga selamanya tak akan ada lain
Untuk mengisi hatiku
Hanya kau yang satu

Baru tersedar kasih sebenar
Hanya ada padamu

Aku yang buta
Tak mengenal cinta
Ang kau beri padaku

Berikan sedikit cintamu
Hembuskan nafas rindumu
Buat diriku yang kini terlalu rindu

Pasti ku jaga selamanya tak akan ada lain
Untuk mengisi hatiku
Hanya kau yang satu

Maafkanlah aku
Bukalah hatimu untukku

Dulu kau bukan yang bersinar di mataku
Memandang wajahmu sekilas pun ku tak mahu
Kerna ku yakin bukan engkau yang ku perlu
Tapi itu dulu


Penyanyi : Indah Ruhaila
Judul Lagu : Kau Yang Satu
Album : Ost. Kau Yang Satu
Label : Astro Shaw

Lirik Lagu Kau Yang Satu - Indah Ruhaila

Apabila hati dan cinta tidak sehaluan, kemanakah hala tuju hati? Sebuah filem Osman Ali yang mengisahkan pergolakan cinta tiga segi. Diadaptasikan novel bestseller oleh Nia Azalea.

Dibintangi oleh Izara Aishah, Aaron Aziz, Hisyam Hamid, Soo Wincci dan ramai lagi.

Kau Yang Satu DI PAWAGAM mulai 27 JULAI INI.
© #JMBELOG is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template